—— Over Dracosailing ——

Afgelopen april hebben we  in samenwerking met het Kroatisch Reisbureau een persreis georganiseerd. Hierbij waren o.a. journalisten van Wegener, Trouw en Zij aan Zij magazine aanwezig. We kunnen wel stellen dat onze persmensen behoorlijk enthousiast waren. Nog dit jaar verschijnt er een artikel in Zij aan Zij en begin volgend jaar verschijnen de verhalen van de Wegener- en Trouwjournalisten.

Ook hebben we ondertussen onze eerste gasten mogen verwelkomen. Hun reacties zijn op het blog te vinden.
Dracosailing is een jonge reisorganisatie die zich toelegt op actieve fiets en vaarvakanties. Dit alles speelt zich af aan boord van de luxueuze Skarda, rond de Dalmatische kust en de omringende eilanden.

Een jonge organisatie maar zeker met de nodige ervaring en kennis. Deze kennis en ervaring heeft zowel betrekking op Kroatië, het varen en het fietsen. De oprichter van Dracosailing, Bernard Sebregts, heeft een aantal jaren geleden huis en haard in Nederland verkocht en heeft, samen met zijn vrouw Nel, het prachtige zeiljacht de Draco aangeschaft.

Op dit schip hebben ze de wereldzeeën rondgezworven om 4 jaar later, eind 2009, met de Draco Privlaka als thuishaven te kiezen. Privlaka ligt op een steenworp afstand van Zadar. Zadar is  het stedelijke, economische en culturele centrum van Noord-Dalmatië. Dit was een bewuste keuze omdat ze tijdens hun zwerftochten Kroatië en in het bijzonder de Dalmatische kusten al vele malen hadden bezocht. Op elke reis, zowel Ben als Nel zijn fervente pedaleurs, gingen de fietsen mee. Tijdens hun regelmatige bezoeken aan de Dalmatische kust en de omringende eilanden hadden ze al ontdekt dat deze omgeving voor fietsers  een waar walhalla is. In 2010 hadden ze de Draco ook al enkele malen voor fiets en vaarvakanties kunnen verhuren. De plannen om van hun passies – varen, fietsen én vakantievieren – werk te maken kreeg steeds meer gestalte. En met de aanschaf van de prachtige Skarda, vernoemd naar een heel klein eilandje voor de Dalmatische kust, willen ze deze passies graag delen met gelijkgestemden.

De Skarda kan overigens ook voor andere gelegenheden afgehuurd worden. Te denken valt aan een vaarvakantie in combinatie met duiken, golfen, een tocht langs de Kroatische wijngaarden en zo meer.

Bernard en Nel zouden het een eer vinden  u op hun prachtige Skarda welkom te heten en staaan u graag met raad en daad terzijde.

This entry was posted in Berichten. Bookmark the permalink.